Se odločaš, katero spletno izobraževanje je pravo zate? Z uporabo kode 5OFF bo tvoj nakup za 5 EUR cenejši! 😎

BAM čokoladna torta

 • Čas priprave:

  1 ura 15 minut
 • Zahtevnost:

 • Število sestavin:

  13

Preprosta, a odlična in vsem dobro znana torta z okusom čokolade in lešnikov, ki jo obožujejo otroci in odrasli. Primerna za vse priložnosti, še posebej takrat, ko za peko nimamo veliko časa. Za poln lešnikov okus sem uporabila BAM čokoladno-lešnikov namaz, ki vsebuje kar 50 % praženih lešnikov. Za bolj svežo in poletno različico torte pa lahko v kremo potisnemo sveže jagodičevje ali dodamo sadni insert.


Kot naslednjo torto lahko z BAM lešnikovim namazom pripravite Kinder bueno torto.

Sestavine so primerne za osem kosov čokoladne torte, spečemo pa jih v pekaču premera 18 cm.

 • Postopek priprave:

  • Pečico segrejemo na 180°C. Jajci s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko s kakavom in nežno vmešamo z lopatko. Maso enakomerno razporedimo po pekaču, premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 15 minut. Med peko biskvita pripravimo kakav za vlaženje. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.
  • Medtem ko se biskvit hladi, pripravimo kremo. Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi; sir mascarpone gladko zmešamo s čokoladno-lešnikovim namazom. Mleko segrejemo in v njem raztopimo ožeto želatino. Prilijemo h kremi in z ročnim mešalnikom dobro premešamo. Nazadnje z lopatko primešamo še stepeno smetano.
  • Biskvit prerežemo na dva enaka diska; zgornjega obrežemo na velikost premera 14 cm (4 cm manj od premera torte). Spodnji, večji biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo obroč. Premažemo s slabo polovico kreme in gladko poravnamo. Na sredino položimo manjši biskvit, ga navlažimo in premažemo z ostalo kremo. Najprej zapolnimo rob okoli biskvita. Kremo poravnamo in torto damo v hladilnik, da se učvrsti.
  • Čokolado z namazom stopimo nad paro in nekoliko ohladimo. Prelijemo in premažemo jo po ohlajeni kremi. Torto ohlajamo vsaj 5 ur. Ohlajeni torti odstranimo obroč in jo poljubno dekoriramo.

O avtorju

Urška Jerman

Urško Jerman, ki ustvarja pod imenom Cake O'Clock, sladice spremljajo in navdušujejo že od malih nog. Navdih zanje je bila njena mama, katero je vedno z občudovanjem opazovala med delom in bila presrečna, ko je sodelovala pri pripravi. Tata je svojo podoporo izražal z navdušenim okušanjem in nakupom otroških kuharskih knjig, katere skrbno hrani še danes. Bile so povod za njeno prvo samostojno packanje v kuhinji, ki je z leti postalo njen poklic, katerega opravlja s srcem in veseljem.

"V upanju, da boste v receptih uživali vi in vaši najdražji, vam želim uspešno in zabavno peko!"

Urška Jerman, slaščičarka