Se odločaš, katero spletno izobraževanje je pravo zate? Z uporabo kode 5OFF bo tvoj nakup za 5 EUR cenejši! 😎

Čokoladne kocke

 • Čas priprave:

  1 ura 20 minut
 • Zahtevnost:

 • Število sestavin:

  10

Idealno pecivo za vse čokoholike! Za njihovo pripravo bomo potrebovali le nekaj sestavin in dobro uro časa. Krema je narejena iz temne čokolade in smetane - čokolada je tista, ki (v pravem razmerju s smetano) poskrbi, da je krema dovolj kompaktna in zato ne potrebujemo želatine. Ker se s čokolado ujema res veliko okusov, lahko kakav zamenjamo s sladkorno raztopino z rumom, pomarančnim ali kokosovim likerjem ..., kar nam je ljubše.

Sestavine recepta zadostujejo za 18 kock pekača 26 x 18 cm.

 • Postopek priprave:

  • Pečico segrejemo na 180°C. Jajca s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko s kakavom in vmešamo z lopatko. Maso enakomerno razporedimo po pekaču, velikosti 26 x 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 15 minut. Medtem ko se biskvit peče, pripravimo kremo. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.
  • Čokolado s 100 g sladke smetane stopimo nad paro, ostalo smetano pa stepemo in damo na hladno. Stopljeno čokolado ohladimo do mlačnega, nato ji z lopatko primešamo stepeno smetano.
  • Ohlajen biskvit prečno prerežemo na dve enaki plasti. Spodnjo plast biskvita damo na podstavek, navlažimo in namestimo okvir. Biskvit prema- žemo s polovico kreme in pokrijemo z drugo plastjo biskvita, ki ga prav tako navlažimo in premažemo z ostalo kremo. Površino poravnamo in damo v hladilnik, da se nekoliko ohladi in učvrsti.
  • Smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po čokoladi. Počakamo eno minuto in z lopatko gladko zmešamo. Čokolado nekoliko ohladimo in jo prelijemo po kremi. Pecivo vrnemo v hladilnik in ga ohlajamo vsaj 4 ure. Ohlajeno pecivo narežemo in poljubno dekoriramo.

O avtorju

Urška Jerman

Urško Jerman, ki ustvarja pod imenom Cake O'Clock, sladice spremljajo in navdušujejo že od malih nog. Navdih zanje je bila njena mama, katero je vedno z občudovanjem opazovala med delom in bila presrečna, ko je sodelovala pri pripravi. Tata je svojo podoporo izražal z navdušenim okušanjem in nakupom otroških kuharskih knjig, katere skrbno hrani še danes. Bile so povod za njeno prvo samostojno packanje v kuhinji, ki je z leti postalo njen poklic, katerega opravlja s srcem in veseljem.

"V upanju, da boste v receptih uživali vi in vaši najdražji, vam želim uspešno in zabavno peko!"

Urška Jerman, slaščičarka