Se odločaš, katero spletno izobraževanje je pravo zate? Z uporabo kode 5OFF bo tvoj nakup za 5 EUR cenejši! 😎

Čokoladni mafini z banano

 • Čas priprave:

  35 minut
 • Zahtevnost:

 • Število sestavin:

  10

Nič lepšega, ko se pred tabo znajde tako enostaven, pa tako slasten recept! Nad temi mafini so bili še najbolj navdušeni otroci, kar me je res presenetilo. Kolački so sočni, ravno prav čokoladni in sladki, s prijetno aromo banane. In odlični so tudi naslednji dan! Če želimo, jih lahko še dodatno nabrizgamo s poljubno kremo ali namažemo s čokoladnim ganacheem.


Lahko pa jim dodamo še tortice Oreo cupcakes ali pa jih postrežemo skupaj z Raffaello cupcakes.


S količinami recepta lahko pripravit 8 mafinov.

 • Postopek priprave:

  • Pečico segrejemo na 175°C. Banano z vilico dobro pretlačimo. Dodamo ji sladkor, vaniljo, olje in jajce ter premešamo, da se sestavine povežejo. Moko, kakav, sol in pecilni prašek zmešamo in presejmo k bananam. Na hitro zmešamo v gladko maso in primešamo čokoladne kapljice.
  • Pekač za mafine obložimo s papirčki za peko in vanje porazdelimo maso. Pečemo jih približno 18 minut. Pečene mafine nekaj minut ohlajamo v pekaču, nato jih ohladimo na mreži.

O avtorju

Urška Jerman

Urško Jerman, ki ustvarja pod imenom Cake O'Clock, sladice spremljajo in navdušujejo že od malih nog. Navdih zanje je bila njena mama, katero je vedno z občudovanjem opazovala med delom in bila presrečna, ko je sodelovala pri pripravi. Tata je svojo podoporo izražal z navdušenim okušanjem in nakupom otroških kuharskih knjig, katere skrbno hrani še danes. Bile so povod za njeno prvo samostojno packanje v kuhinji, ki je z leti postalo njen poklic, katerega opravlja s srcem in veseljem.

"V upanju, da boste v receptih uživali vi in vaši najdražji, vam želim uspešno in zabavno peko!"

Urška Jerman, slaščičarka