Se odločaš, katero spletno izobraževanje je pravo zate? Z uporabo kode 5OFF bo tvoj nakup za 5 EUR cenejši! 😎

Ferrero Rocher v kozarcu

 • Čas priprave:

  30 minut
 • Zahtevnost:

 • Število sestavin:

  12

Sladice v kozarcu so odlična izbira za vse priložnosti, od nedeljske sladice do večjih praznovanj. Vsi imamo radi njihovo enostavnost, videti pa so vedno popolne. Znane kroglice so hrustljave, kremne in čokoladne, zato sem za kremo pripravila verzijo moussa z BAM čokoladno-lešnikovim namazom, pod katerim se skriva piškotna pod- laga, na vrhu pa ne manjka mlečne čokolade in praženih lešnikov!


Če ste ljubitelj sladic v kozarcu, lahko navdušite tudi s sladico Beli mousse z višnjami.


Sestavine so primerne za pet kozarcev (po 2,5 dcl).

 • Postopek priprave:

  • Piškote zmeljemo z lešniki in kakavom, dodamo ohlajeno stopljeno maslo in premešamo. Maso razporedimo v kozarce in rahlo potlačimo z žličko.
  • 300 g sladke smetane stepemo. Namaz gladko zmešamo s sladkorjem v prahu, vaniljo in 100 g smetane. Z lopatko v dveh korakih primešamo stepeno smetano. Kremo nabrizgamo v kozarce in površino poravnamo. Damo na hladno in pripravimo preliv.
  • Smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po čokoladi. Počakamo eno minuto, nato z lopatko gladko zmešamo. Ohladimo do mlačnega in pre- lijemo po kremi. Posipamo z lešniki in položimo v hladilnik, da se krema učvrsti.
  • Ohlajene dekoriramo s pralinami in postrežemo.

O avtorju

Urška Jerman

Urško Jerman, ki ustvarja pod imenom Cake O'Clock, sladice spremljajo in navdušujejo že od malih nog. Navdih zanje je bila njena mama, katero je vedno z občudovanjem opazovala med delom in bila presrečna, ko je sodelovala pri pripravi. Tata je svojo podoporo izražal z navdušenim okušanjem in nakupom otroških kuharskih knjig, katere skrbno hrani še danes. Bile so povod za njeno prvo samostojno packanje v kuhinji, ki je z leti postalo njen poklic, katerega opravlja s srcem in veseljem.

"V upanju, da boste v receptih uživali vi in vaši najdražji, vam želim uspešno in zabavno peko!"

Urška Jerman, slaščičarka