Se odločaš, katero spletno izobraževanje je pravo zate? Z uporabo kode 5OFF bo tvoj nakup za 5 EUR cenejši! 😎

Linški piškoti

 • Čas priprave:

  2 uri in 30 minut
 • Zahtevnost:

 • Število sestavin:

  9

Vedno, ko grem v trgovino, se v košarici znajde še paket linških keksov. Piškote imam rada preproste; če so z marmelado, še toliko bolje! Tokrat sem za spremembo uporabila malinovo marmelado, uporabimo pa lahko katerokoli marmelado, ki jo imamo doma - važno je, da je dovolj gosta. Lahko uporabite tudi BAM preliv malina. Pečeni piškoti so krhki, ko jih namažemo z marmelado pa postanejo taki, kot če bi jih kupili v trgovini: mehki in slastni, zame najboljši!


Družbo jim lahko delajo ameriški piškoti po receptu tukaj.


Z omenjenimi sestavinami in količinami lahko pripravite 45 piškotov.

 • Postopek priprave:

  • Maslo narežemo na kocke in ga s 150 g moke na hitro zmeljemo v multipraktiku. Stresemo v večjo posodo in dodamo ostalo moko, pecilni pra- šek, mandlje, limonino lupinico in sladkor. Z metlico premešamo, dodamo še jajci in z rokami hitro zgnetemo v testo. Testo sploščimo in ovijemo s plastično folijo. Za vsaj eno uro ga damo počivati v hladilnik.
  • Pečico segrejemo na 180°C. Polovico testa vzamemo iz hladilnika in ga na pomokanem pultu razvaljamo 3-4 mm debelo. Z modelčki izrežemo poljubne oblike in testo polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo približno 8 minut. Pečene piškote s pomočjo paletnega noža prestavimo na mrežo, kjer naj se popolnoma ohladijo.
  • Ohlajene piškote z marmelado zlepimo po dva skupaj in posipamo s sladkorjem v prahu.

O avtorju

Urška Jerman

Urško Jerman, ki ustvarja pod imenom Cake O'Clock, sladice spremljajo in navdušujejo že od malih nog. Navdih zanje je bila njena mama, katero je vedno z občudovanjem opazovala med delom in bila presrečna, ko je sodelovala pri pripravi. Tata je svojo podoporo izražal z navdušenim okušanjem in nakupom otroških kuharskih knjig, katere skrbno hrani še danes. Bile so povod za njeno prvo samostojno packanje v kuhinji, ki je z leti postalo njen poklic, katerega opravlja s srcem in veseljem.

"V upanju, da boste v receptih uživali vi in vaši najdražji, vam želim uspešno in zabavno peko!"

Urška Jerman, slaščičarka