Se odločaš, katero spletno izobraževanje je pravo zate? Z uporabo kode 5OFF bo tvoj nakup za 5 EUR cenejši! 😎

Torta Kinder Bueno

 • Čas priprave:

  1 ura 20 minut
 • Zahtevnost:

 • Število sestavin:

  16

Le kdo ne mara teh slavnih čokoladic s slastnim lešnikovim polnilom? Ali pa, ste si kdaj predstavljali, da boste lahko jedli torto s skoraj identičnim okusom lešnikove kreme Kinder? Dokler ga nisem prvič poskusila, iskreno nisem verjela v to niti sama. No, BAM lešnikov namaz mi je dal popra in izkazalo se je, da je okus res skoraj enak kot polnilo v čokoladicah. Zato sem ga stlačila v kremo in nastala je krasna, nič pres- ladka torta, ki bo navdušila vse sladokusce.

Če vam zmanjka časa za pripravo torte, lahko pripravite sladico Kinder bueno v kozarcu.


Sestavine recepta zadostujejo za 8 kosov, torto Kinder bueno pa pečemo v pekaču s premerom 18 cm.

 • Postopek priprave:

  • Pečico segrejemo na 180°C. Jajci s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko s kakavom in vmešamo z lopatko. Maso razporedimo po pekaču, premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 15 minut. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.
  • Med peko biskvita pripravimo mešanico za vlaženje biskvita (mleko segrejemo in v njem raztopimo kakav).
  • Ko se biskvit ohlaja, pripravimo kremo. 250 g sladke smetane stepemo in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi; sir mascarpone gladko zmešamo z lešnikovim namazom. 50 ml smetane segrejemo in v njej stopimo ožeto želatino. Prilijemo jo h kremi in z mešalnikom dobro premešamo. Nazadnje z lopatko primešamo stepeno smetano.
  • Biskvit prerežemo na dva diska, zgornjega obrežemo na premer 14 cm (4 cm manj od premera torte). Spodnji, večji biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo obroč. Premažemo ga s slabo polovico kreme in površino poravnamo. Na kremo položimo manjši biskvit in ga navlažimo. Poljubno ga porišemo z namazom; premažemo ga z ostalo kremo in pri tem pazimo, da najprej zapolnimo rob okoli biskvita. Kremo gladko poravnamo in torto damo v hladilnik, da se ohladi.
  • Ko je krema ohlajena jo prelijemo s čokoladno glazuro. Smetano segrejemo do vretja in z njo prelijemo mlečno čokolado. Počakamo eno minuto in zmešamo v gladko kremo; nekoliko jo ohladimo in prelijemo po torti. Torto vrnemo v hladilnik in pripravimo še čokolado za dekoracijo. Temno čokolado z oljem stopimo nad paro. Prelijemo jo v manjšo dresirno vrečko in naredimo majhno luknjico. S čokolado narišemo črte po mlečni glazuri, da poustvarimo vzorec čokoladic.
  • Torto ohlajamo vsaj 5 ur. Ohlajeni torti odstranimo obroč in jo poljubno dekoriramo.

O avtorju

Urška Jerman

Urško Jerman, ki ustvarja pod imenom Cake O'Clock, sladice spremljajo in navdušujejo že od malih nog. Navdih zanje je bila njena mama, katero je vedno z občudovanjem opazovala med delom in bila presrečna, ko je sodelovala pri pripravi. Tata je svojo podoporo izražal z navdušenim okušanjem in nakupom otroških kuharskih knjig, katere skrbno hrani še danes. Bile so povod za njeno prvo samostojno packanje v kuhinji, ki je z leti postalo njen poklic, katerega opravlja s srcem in veseljem.

"V upanju, da boste v receptih uživali vi in vaši najdražji, vam želim uspešno in zabavno peko!"

Urška Jerman, slaščičarka