Sandi Planinšek

( 10 mnenj)
 • Sodobnih tehnik priprave sladic
 • Lastnosti osnovnih sestavin za peko
 • Kombinacij okusov osnovih sestavin
 • Lastnosti in pravilnega doziranja sladkorja
 • Osnov kremnih in sadnih insertov
 • Različne priprave biskvitov
 • Osnov za pripravo različnih krem
 • Priprave piškotov in osnovnih tehnik s čokolado

49,90 EUR

29,90 EUR

Kdo je Sandi Planinšek?

Ni zaman povedano, da je slaščičarstvo neke vrste umetnost. Sandi Planinšek je po izobrazbi kuhar, po duši pa strasten ustvarjalec slaščic. Mladi in nadebudni slaščičar najraje pripravlja slaščice v podobi sadja, trenutno pa v priznani restavraciji vodi svoj slog sladic. Njegova vitrina s sladicami spominja na ravno obran jesenski pridelek vse od zrelih hrušk do obranih lešnikov. Na sladico v podobi lešnika je najbolj ponosen, saj pravi, da je tehnično najbolj zahtevna.

Zakaj osnove slaščičarstva?

Kot vsak slaščičar, ne glede na to, ali si med tistimi, ki svoje sladice ustvarja samo doma in za svoje bližnje ali med tistimi, ki so svoje domače ustvarjanje že prenesli eno stopnjo višje, je brez dvoma potrebno poznati osnovne tehnike slaščičarstva. Sandi bo s tabo delil osnove slaščičarstva, skozi spletno izobraževanje se bosta tako sprehodila vse od lastnosti osnovnih sestavin do recepta za slastno čokoladno torto.

"Poudarek bo predvsem na praktičnem delu pridobivanja znanja, po vsakem sklopu pa te bom izzval na BAM slaščičarski izziv."


Sandi Planinšek, slaščičarOsnove slaščičarstva

 • Predstavitveni video
 • 20.31 min

  "Greva kar hitro na delo in si poglejva, kaj je pri pripravi na peko najbolj pomembno. Na kratko: priprava "mis en place." To pomeni vse od priprave sestavin do pripomočkov za peko."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 5.05 min

  "V tem videu bova skupaj osvojila lastnosti sestavin, ki sladicam dajejo rahlost, okus in vezavo. Ker je v današnjih časih vedno več veganov in je naša slaščičarska akademija moderna, se bova dotaknila tudi neživalskih nadomestkov."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 6.35 min

  "Tokrat bova spoznala kaj drži sladice skupaj in na kaj morava paziti pri njihovi pripravi. Začela bova kar z moko, najpogosteje uporabljeno sestavino, nadaljevala s škrobom in zaključila pri vrsti želirnih sredstev."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 22.19 min

  "Zdaj vstopava v svet okusov in arom. Veva, da vsaka sestavina sladici doda svoj okus. Pa veš, da sestavine z večjo vsebnostjo maščobe in arome dodajo še močnejši okus? Pri doziranju teh sestavin bova morala biti zelo pozorna."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 21.56 min

  "Čaka naju najslaša, a hkrati najbolj nevarna sestavina, sladkor. Poznamo več vrst sladkorja, skupaj bova spoznala sladkorje, ki jih najpogosteje uporabljamo v slaščičarstvu. V tem tečaju ti pokažem še dve različni vrsti priprave karamele, suho in mokro."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 8.06 min

  "Kaj sploh je kremni insert? Kremni insert je kremni dodatek k sladici, ki sladico izboljša in dopolni njen okus."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 11.41 min

  "Biskvite lahko pripraviva na več načinov. Pokazal ti bom, katere vrste obstajajo, za kdaj so primerne in kako bo tvoj biskvit najbolj rahel in puhast."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 7.44 min

  "Do krem imam jaz zelo spoštljiv odnos. Lahko so zelo enostavne lahko so pa zelo zahtevne, zato morava najprej spoznati osnove za pripravo krem."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 9.01 min

  "Po definiciji je mousse rahla krema, ki ga sestavljajo 3 različne slaščičarske tehnike: emulzija, zračenje in gelifikacija. Pa si poglejva kaj to pomeni."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 13.41 min

  "Tokrat bova spoznala kreme, ki so temelj starega slaščičarstva in se uporabljajo še danes. Prva krema, ki jo bova spoznala, je slaščičarska krema. Spoznala bova tudi njeno raznoliko uporabo."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 8.15 min

  "Poznamo več vrst piškotov. Skupaj jih bova na grobo razdelila, povedal pa ti bom, na kaj moraš paziti med samo peko in pripravo. Tako bodo tvoji piškoti res najboljši."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 26.26 min

  "Zdaj pa sva prišla na najbolj čokoladni video, ki predstavlja osnove čokolade in delo z njo. Razkril ti bom vse skrivnosti in trike, da boš mojster obvladovanja čokolade ti in ne obratno."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 5.08 min

  "Spoznala bova dva primera priprave ganasha. Na hladno in na toplo. Kaj to pomeni? Počasi, vse ti povem v video tečaju."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 3.37 min

  "Čaka te najzahtevnejša naloga te akademije lahko mu rečeva tudi zaključni izpit in podelitev diplom. Malo heca malo pa za res."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 3.25 min

  "Kaj je to? Zakaj sploh to rabiva? Čemu je sploh HACCP namenjen? Ga morava sploh upoštevati? Ne skrbi, vse ti pojasnim."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

O avtorju

Sandi Planinšek

Sandi Planinšek je po izobrazbi kuhar, po duši pa strasten ustvarjalec slaščic.  Njegovo ustvarjanje se prepleta s poklicem kuharja, saj tako pozna lastnosti vseh sestavin, njihove prednosti in slabosti, zato točno ve, kdaj, kako in v kakšnem razmerju uporabiti osnovne sestavine, da bodo tvoje sladice še boljše. Mladi in nadebudni slaščičar je poln trikov, skrivnosti in praktičnih primerov sodobne priprave sladic.

"Najraje pripravljam slaščice v podobi sadja. Od vseh sladic, ki sem jih do zdaj ustvaril ali preizkusil, mi je najbolj všeč lešnik. Tehnično najbolj zahteven, a z vizualno podobo odstopa od ostalih."

Mnenja naših uporabnikov

4.70 od 5 zvezdic (10 ocen)
7 od 10 ljudi bi priporočalo to spletno izobraževanje.
 • 5
 • 4
 • 3
 • 2
 • 1

“Navdušena!”

Oceno je podal/a Nina N., 23.03.2021

Kapo dol slaščičarskim mojstrom, ker rabijo ogromno predhodnega znanja že iz osnov slaščičarstva.

Spletno izobraževanje priročeno prijateljem..

“Zelo zabavno!”

Oceno je podal/a Minja P., 17.03.2021

Pogrešam prikaz sestavljanja torte po plasteh. Drugače pa zelo zabavno, a hkrati stresno. Idealno za korona čas, ko smo doma na čakanju ...

Spletno izobraževanje priročeno prijateljem..

“Odlična tematika!”

Oceno je podal/a Petra Š., 16.03.2021

Spletno izobraževanje je res odlično in komaj čakam naslednjega.

Spletno izobraževanje priročeno prijateljem..

“Vse uporabne informacije na enem mestu”

Oceno je podal/a Sanela B., 15.03.2021

Ravno prave vsebine za nas amaterje. Veliko uporabnih podatkov na enem mestu, brez neskončnega brskanja po internetu. Vsakemu, ki se kaj ukvarja z domačo peko, priporočam Sandijev tematiko osnov slaščičarstva, tudi takšnim, ki pečemo že dolgo.

Spletno izobraževanje priročeno prijateljem..

“Veliko koristnih informacij!”

Oceno je podal/a Martina S., 14.03.2021

Pridobila veliko koristnih informaciji. Mogoče bi bilo za čiste začetnike dobro pokazati še, kako se torto sestavi. Drugače pa zelo zadovoljna z zakupljeno vsebino.

“Pravi slaščičarski mojstri :)”

Oceno je podal/a Spela S., 11.03.2021

Vse pohvale g. Sandiju, vendar zame kot začetnico malo premalo informacij pri pripravah.. Manjka mi priprava pri receptih.

“Ogromno novega znanja!”

Oceno je podal/a Klara H., 08.03.2021

Pridobila sem ogromno novega teoretičnega znanja in izvedela veliko skrivnosti, ki pripomorejo k slajšemu okusu slaščice. Občasno malo nejasna razlaga, ampak to ne vpliva na kakovost pridobivanja novega znaja in končni rezultat.

“Super BAM slaščičarski izzivi!”

Oceno je podal/a Sebastjan O., 05.03.2021

Zelo so mi všeč BAM slaščičarski izzivi, ki te pričakajo na koncu vsakega poglavja. Preko njih lahko preverim, kaj sem se naučil in spodbudijo mojo ustvarjalnost. Super je, priporočam!

Spletno izobraževanje priročeno prijateljem..

“Odlično spletno izobraževanje!”

Oceno je podal/a Suzana Č., 25.02.2021

Mislim, da bi si moral vsak, ki slaščice še z veseljem ustvarja doma, prenesti vsebine in začeti s spletnim izobraževanjem osnov tehnik slaščičarstva. Priznam, da sama do zdaj nisem vedela, da je potrebno masi za biskvit dodati še nekaj maščob (mandljevo moko ipd.), da dobi še boljšo strukturo. Priporočam vsem.

Spletno izobraževanje priročeno prijateljem..

“Odlično!”

Oceno je podal/a Matic M., 23.02.2021

Vsebina me je navdušila. Se že veselim naslednjih tematik.

Spletno izobraževanje priročeno prijateljem..

Pogosto zastavljena vprašanja

Povezavo in navodila za aktivacijo uporabniškega računa prejmeš po pošti. Do izbrane spletne vsebine dostopaš s pravilno vnešenim emailom in geslom, enakima kot navedeno v nakupnem postopku, ter pravilno vnešeno aktivacijsko kodo. Vsebina se nahaja v tvojem profilu, med rezdelkom ''Moje spletno izobraževanje''.  
Da, po vseh opravljenih izzivih te čaka potrdilo oz. certifikat. Ko torej vse izzive označiš kot opravljene, prejmeš potrdilo slaščičarja, s katerim si prišel do konca zakupljene spletne vsebine.

Vsebine ostanejo odklenjene ves čas in se ne izbrišejo. Do vsebin lahko tako dostopaš ves čas in kadarkoli, saj niso vezane ne na število prenosov in nimajo roka trajanja. :) 

Pri vsakem BAM slaščičarskem izzivu v zavihek "Tvoje umetnine" lahko dodaš le eno fotografijo ali en videposnetek. V kolikor želiš deliti več fotografij, lahko narediš videoposnetek s fotografijami in le tega deliš z nami.

Svoje oddane umetnine lahko vidiš v profilu uporabnika pod sklopom zakupljene vsebine, kjer je bila umetnina oddana. S klikom na zavihek "Tvoje umetnine", se pokaže galerija slik. 


Vsebina se sprosti, ko pri nas poknjižimo plačilo. Plačila so dnevno poknjižena do 15. ure. V kolikor je tvoje naročilo poravnano s kreditno kartico ali PayPal-om, se vsebina v tvojem profilu sprosti takoj. V tem primeru lahko začneš takoj po oddaji naročila.


Vsak BAM slaščičarski izziv je vezan na trenutni sklop. Njihova vsebina je odvisna od zahtevnosti izziva, kar pomeni, da nimajo vsi enakih navodil oz. strukture. Pri nekaterih je pomembno, da do končnega izdelka pridetš s točno določenimi količinami sestavin, pri drugih pa je bolj kot to, pomemben postopek. Izzivi so prilagojeni tako, da se navezujejo tudi na tvoje novo pridobljeno znanje. Ne pozabi, vsebino lahko večkrat predelaš in je lahko tvoja pomoč, da uspešno opraviš izziv.

Več vprašanj

29,90 EUR

Ta stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani soglašate z uporabo piškotkov. Izvedi več

Izberi piškotke