Sandi Planinšek

( 3 mnenja)
 • Sodobnih tehnik priprave sladic
 • Lastnosti osnovnih sestavin za peko
 • Kombinacij okusov osnovih sestavin
 • Lastnosti in pravilnega doziranja sladkorja
 • Osnov kremnih in sadnih insertov
 • Različne priprave biskvitov
 • Osnov za pripravo različnih krem
 • Priprave piškotov in osnovnih tehnik s čokolado

49,90 EUR

29,90 EUR

Kdo je Sandi Planinšek?

Ni zaman povedano, da je slaščičarstvo neke vrste umetnost. Sandi Planinšek je po izobrazbi kuhar, po duši pa strasten ustvarjalec slaščic. Mladi in nadebudni slaščičar najraje pripravlja slaščice v podobi sadja, trenutno pa v priznani restavraciji vodi svoj slog sladic. Njegova vitrina s sladicami spominja na ravno obran jesenski pridelek vse od zrelih hrušk do obranih lešnikov. Na sladico v podobi lešnika je najbolj ponosen, saj pravi, da je tehnično najbolj zahtevna.

Zakaj osnovni slaščičarski tečaj?

Kot vsak slaščičar, ne glede na to, ali si med tistimi, ki svoje sladice ustvarja samo doma in za svoje bližnje ali med tistimi, ki so svoje domače ustvarjanje že prenesli eno stopnjo višje, je brez dvoma potrebno poznati osnovne tehnike slaščičarstva. Sandi bo s tabo delil osnove slaščičarstva, skozi tečaj se bosta tako sprehodila vse od lastnosti osnovnih sestavin do recepta za slastno čokoladno torto.

"Poudarek bo predvsem na praktičnem delu pridobivanja znanja, po vsakem videu pa te bom izzval na BAM slaščičarski izziv."


Sandi Planinšek, slaščičarOsnovni slaščičarski tečaj

 • Predstavitveni video
 • 6.31 min

  "Greva kar hitro na delo in si poglejva, kaj je pri pripravi na peko najbolj pomembno. Na kratko: priprava "mis en place." To pomeni vse od priprave sestavin do pripomočkov za peko."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 5.05 min

  "V tem videu bova skupaj osvojila lastnosti sestavin, ki sladicam dajejo rahlost, okus in vezavo. Ker je v današnjih časih vedno več veganov in je naša slaščičarska akademija moderna, se bova dotaknila tudi neživalskih nadomestkov."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 6.35 min

  "Tokrat bova spoznala kaj drži sladice skupaj in na kaj morava paziti pri njihovi pripravi. Začela bova kar z moko, najpogosteje uporabljeno sestavino, nadaljevala s škrobom in zaključila pri vrsti želirnih sredstev."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 3.15 min

  "Zdaj vstopava v svet okusov in arom. Veva, da vsaka sestavina sladici doda svoj okus. Pa veš, da sestavine z večjo vsebnostjo maščobe in arome dodajo še močnejši okus? Pri doziranju teh sestavin bova morala biti zelo pozorna."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 7.56 min

  "Čaka naju najslaša, a hkrati najbolj nevarna sestavina, sladkor. Poznamo več vrst sladkorja, skupaj bova spoznala sladkorje, ki jih najpogosteje uporabljamo v slaščičarstvu. V tem tečaju ti pokažem še dve različni vrsti priprave karamele, suho in mokro."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 8.06 min

  "Kaj sploh je kremni insert? Kremni insert je kremni dodatek k sladici, ki sladico izboljša in dopolni njen okus."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 11.41 min

  "Biskvite lahko pripraviva na več načinov. Pokazal ti bom, katere vrste obstajajo, za kdaj so primerne in kako bo tvoj biskvit najbolj rahel in puhast."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 7.44 min

  "Do krem imam jaz zelo spoštljiv odnos. Lahko so zelo enostavne lahko so pa zelo zahtevne, zato morava najprej spoznati osnove za pripravo krem."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 9.04 min

  "Po definiciji je mousse rahla krema, ki ga sestavljajo 3 različne slaščičarske tehnike: emulzija, zračenje in gelifikacija. Pa si poglejva kaj to pomeni."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 13.41 min

  "Tokrat bova spoznala kreme, ki so temelj starega slaščičarstva in se uporabljajo še danes. Prva krema, ki jo bova spoznala, je slaščičarska krema. Spoznala bova tudi njeno raznoliko uporabo."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 8.15 min

  "Poznamo več vrst piškotov. Skupaj jih bova na grobo razdelila, povedal pa ti bom, na kaj moraš paziti med samo peko in pripravo. Tako bodo tvoji piškoti res najboljši."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 7.56 min

  "Zdaj pa sva prišla na najbolj čokoladni video, ki predstavlja osnove čokolade in delo z njo. Razkril ti bom vse skrivnosti in trike, da boš mojster obvladovanja čokolade ti in ne obratno."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 5.08 min

  "Spoznala bova dva primera priprave ganasha. Na hladno in na toplo. Kaj to pomeni? Počasi, vse ti povem v video tečaju."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 3.37 min

  "Čaka te najzahtevnejša naloga te akademije lahko mu rečeva tudi zaključni izpit in podelitev diplom. Malo heca malo pa za res."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

 • 3.25 min

  "Kaj je to? Zakaj sploh to rabiva? Čemu je sploh HACCP namenjen? Ga morava sploh upoštevati? Ne skrbi, vse ti pojasnim."


  Sandi Planinšek, slaščičarski mojster

Mnenja naših uporabnikov

4.67 od 5 zvezdic (3 ocene)
2 od 3 ljudi bi priporočalo ta tečaj.
 • 5
 • 4
 • 3
 • 2
 • 1

“Ogromno novega znanja!”

Oceno je podal/a Klara H., 08.03.2021

Pridobila sem ogromno novega teoretičnega znanja in izvedela veliko skrivnosti, ki pripomorejo k slajšemu okusu slaščice. Občasno malo nejasna razlaga, ampak to ne vpliva na kakovost pridobivanja novega znaja in končni rezultat.

“Super BAM slaščičarski izzivi!”

Oceno je podal/a Sebastjan O., 05.03.2021

Zelo so mi všeč BAM slaščičarski izzivi, ki te pričakajo na koncu vsakega poglavja tečaja. Preko njih lahko preverim, kaj sem se naučil in spodbudijo mojo ustvarjalnost. Super je, priporočam!

Tečaj priporočen prijateljem.

“Odličen tečaj!”

Oceno je podal/a Suzana Č., 25.02.2021

Mislim, da bi si moral vsak, ki slaščice še z veseljem ustvarja doma, ogledati tečaj. Priznam, da sama do zdaj nisem vedela, da je potrebno masi za biskvit dodati še nekaj maščob (mandljevo moko ipd.), da dobi še boljšo strukturo. Priporočam vsem.

Tečaj priporočen prijateljem.

Pogosto zastavljena vprašanja

Da, po vseh opravljenih izzivih tečaja te čaka potrdilo oz. certifikat, da je bil tečaj uspešno opravljen. Ko torej vse izzive označiš kot opravljene, prejmeš potrdilo slaščičarja s katerim sta prišla do konca tečaja.

Vsebine ostanejo odklenjene ves čas in se ne izbrišejo. Do vsebin lahko tako dostopaš ves čas in kadarkoli, saj niso vezane ne na število ogledov in nimajo roka trajanja. :) 

V zavihek "Tvoje umetnine" lahko dodaš le eno fotografijo ali en videposnetek. V kolikor želiš deliti več fotografij, lahko narediš video posnetek s fotografijami in le tega deliš z nami.

Vsebina se sprosti, ko pri nas poknjižimo plačilo. Plačila so dnevno poknjižena do 15. ure. V kolikor je tvoje naročilo poravnano s kreditno kartico ali PayPal-om, se vsebina v tvojem profilu sprosti takoj in lahko začneš z ogledom tečaja takoj po oddaji naročila.

Vsak BAM slaščičarski izziv je vezan na trenutni sklop tečaja, ki ga gledaš. Njihova vsebina je odvisna od zahtevnosti izziva, kar pomeni, da nimajo vsi enaki navodil oz. strukture. Pri nekaterih je pomembno, da do končnega izdelka prideš s točno določenimi količinami sestavin, pri drugih pa je bolj kot to, pomemben postopek. Izzivi so prilagojeni tako, da se navezujejo tudi na tvoje novo pridobljeno znanje. Ne pozabi, video tečaj lahko pogledaš večkrat in je lahko tvoja pomoč, da uspešno opraviš izziv.

Začetek tečaja ni vezan na točno določeno uro, ogledaš si ga lahko kadar želiš in kolikokrat želiš. Če tečaja ne uspeš pogledati v celoti, ga lahko brez težave ustaviš in naslednjič, ko imaš čas, pogledaš naprej.

Ker je glavna lastnost tečajev ta, da z njimi pridobivamo novo znanje, smo pri vsakem sklopu tečaja pripravili zavihek Q&A. Zavihek najdeš v profilu uporabnika pod vsakim sklopom tečaja. Tam lahko zastaviš svoje vprašanje ali pa več vprašanj, če jih imaš, mi pa se bomo potrudili, da odgovorimo v najkrajšem možnem času. Naš odgovor prav tako najdeš v zavihku Q&A.

VEČ VPRAŠANJ

29,90 EUR

Ta stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani soglašate z uporabo piškotkov. Izvedi več

Izberi piškotke